Search & Select ApS

Driftsdirektør

Velkommen til Tide Bus Danmark

Vores kunde er et dansk driftsselskab inden for transportbranchen, og er datterselskab i en Norsk koncern. Virksomhedens administrative hovedkontor er beliggende i Odense, og virksomheden varetager derudover driften af operationelle enheder på flere lokationer i Danmark. Virksomheden er en af de 4 største spillere inden for sit felt i Danmark, og har ambitioner om yderligere udvikling og styrkelse af sin position i de kommende år. 

Erfaren lederprofil med selvindsigt og højt drive 

I stillingen som Driftsdirektør har du reference til virksomhedens CEO, og er en del af den danske direktørgruppe. Der er desuden en faglig matrixreference til koncern COO i det Norske moderselskab.

Driftsdirektørens hovedopgave er at sikre en effektiv drift af virksomhedens operationer, og i tæt samarbejde med CEO og den øvrige direktørgruppe at tilvejebringe overblik, beslutningsgrundlag, løbende rapporteringer og udvikling af området. Rollen har P&L ansvar for driften i Danmark, og har det ledelsesmæssige ansvar for hele driftsorganisationen, som pt. er placeret på 15 forskellige geografiske lokationer i Danmark.

Driftsorganisationen er virksomhedens største organisatoriske enhed, og omfatter 1100+ medarbejdere og 19 ledere, heraf 8 i direkte reference.

Du bliver del af en kompetent direktørgruppe med høj grad af ansvarlighed for fælles resultater

Du får en betroet rolle, og vil være helt tæt på forretningen, blandt andet i form af løbende sparring, forretningsdialog og opfølgning med CEO samt kollegerne i direktørgruppen. Samtidig er der tale om en rolle, som ud over de naturlige drifts- og ledelsesmæssige opgaver, også omfatter:

  • Udarbejdelse af og opfølgning på budgetter og prognoser
  • Sikre implementering og overholdelse af driftsstandarder
  • Eksekvering og opfølgning på forretningsprojekter, bl.a. vundne udbud og kontrakter
  • Løbende driftsoptimering i samarbejde med afdelingens ledere
  • Løbende rapporteringer til CEO, direktørgruppe og moderselskab – herunder også bidrage til videreudvikling af KPI’er, der vedrører driften
  • Deltage i kundemøder, kontraktforhandlinger og generelt udføre løbende relationsarbejde i forhold til kunder og samarbejdspartnere
  • Udvikling og optimering af driftsorganisationen
  • Deltage i SU og AMU
  • Forhandling af lokalaftaler 

Arbejdsstedet er det administrative hovedkontor i Odense, men det forventes, at du bruger hovedparten af din tid i driften. Der vil være en vis rejseaktivitet i Danmark forbundet med stillingen. 

Du har en relevant uddannelse, som enten kan være kommerciel eller teknisk – og gerne suppleret med en ledelsesmæssig overbygning. Det er afgørende, at du har opbygget solid erfaring med ledelse af en større service-/driftsorganisation med flere lokationer. Vi forestiller os, at du har haft en succesfuld karriere og har skabt resultater i en virksomhed inden for transport- eller servicebranchen. Har du i den forbindelse erfaring med EU-udbud, er det en stor fordel. 

Tide Bus lægger vægt på, at du er en stærk og forretningsorienteret leder, der kan arbejde på både strategisk, taktisk og operationelt niveau. Det betyder, at du både formår at varetage en forretningsmæssig dialog og sparring med CEO og dine kolleger i direktørgruppen, samtidig med at du kan gennemføre taktisk planlægning med lederne i afdelingen – men lige så vigtigt, at du ved, hvad der rører sig i driften og kender rammer og overenskomster. Derudover har du erfaring i at arbejde inden for rammerne af overenskomster, love og regler, og du kan inspirere til at udvikle disse.

Du har allerede erfaring med ledelse gennem ledere, og din ledelsesstil er kendetegnet ved at du både kan stille krav, men også motivere, inddrage og lytte. Som person er du talstærk, analytisk og struktureret.

Din arbejdsstil er samarbejdsorienteret, og det falder dig naturligt at arbejde tværorganisatorisk og involverende. Du er forretningsorienteret, ambitiøs og en dygtig ”købmand”, der ved, hvad der skal til for at skabe en effektiv og lønsom drift. I dine beslutninger er du målrettet og konsekvent, og du kan via effektiv kommunikation og tydelig formidling skabe engagement og samle medarbejdere, kolleger og samarbejdspartnere.

Du får en central rolle med betydeligt drifts- og ledelsesmæssigt ansvar, samt stor indflydelse på virksomhedens profitabilitet og udvikling. Samtidig bliver du en del af en succesfuld, men også ambitiøs virksomhed i en branche i forandring, og du vil derfor få mange muligheder for at være med til at forme de fremtidige rammer og sætte dit fingeraftryk på virksomhedens udvikling – samtidig med, at du løbende kan se resultater af indsatserne.

Om Tide Bus Danmark:

Tide Bus er en vigtig spiller i den grønne omstilling af den kollektive trafik i Danmark. De har 13 kontrakter, som er fordelt i alle de fem store trafikselskaber.

På hovedkontoret i Odense er de 30 medarbejdere.

Tide Bus har lige implementeret 5 store kontrakter og derfor fordoblet omsætningen siden 2021, og bundlinjen er fuldt med.

De har ca 500 busser. Gennem de sidste ca. 2 år har de købt 230 el busser.

Tide Bus kører Danmarks eneste elektriske BRT busser i Aalborg, hvor de også har Danmarks største busanlæg til elektriske busser. Busanlægget blev bygget i 2022.

Læs gerne mere om Tide Bus Danmark her: www.tidebus.dk.

 

Del på:

Region:

  • Region Syddanmark

Jobtype:

Fast

Arbejdstid:

Fuldtid

Arbejdsdage:

Dag

Ansøgningsfrist:

BESAT/CLOSED

Tiltrædelse:

Asap men venter på den rette

Arbejdssted:

5260 Odense S (base)

Yderligere oplysninger fås hos:

Charlotte Baisgaard

Mobil: +45 5197 3537

Kontoradresse:

Lillevang 80 7190 Billund